Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Samen Veerkrachtig: de lees-en luistertips van Bib Wemmel

Elk jaar zetten we in de maand oktober het belang van geestelijke gezondheid in de kijker. Ontdek hier onze lees- en luistertips over mentaal welzijn en veerkracht!

Luistertips

5 podcasts over mentaal welzijn, veerkracht en rouw.

Onbespreekbaar is een podcast & platform dat droomt wakker te worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is.

Maanlopers is een podcast die jonge journalisten hebben gemaakt in een vakantiehuis met 6 jongeren die ooit in de psychiatrie belandden. Ze hopen zo om het taboe rond mentaal welzijn van jongeren bespreekbaar te maken.

De podcast psycholoog: Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog wordt in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema besproken en krijg je tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

De podcast Weg is een verzameling van verliesverhalen. Want afscheid en rouw horen bij het leven, maar we zijn het collectief een beetje verleerd. De podcast wil ook steun en troost bieden om jezelf en anderen beter te begrijpen in het rouwproces.

In de podcast Veerkracht bij gezinnen van de Gezinsbond worden een aantal bouwstenen van veerkracht belicht. De reporters gingen op bezoek bij een aantal gezinnen en stelden hen de vraag: ‘Wat betekent veerkracht voor jou?’. De antwoorden werden mooie, herkenbare, ontroerende verhalen.

Op deze pagina ontdek je ook onze Franstalige luistertips!

Zijn podcasts nieuw voor jou?

Leestips

Via onze catalogus online kan je de verschillende boeken over mentaal welzijn, stress, depressie, rouw, troost, meditatie, geluk, veerkracht en levenskunst ontdekken. Je kan ook de leeslijsten downloaden.

Activiteiten

De volledige maand oktober kan je deelnemen aan een waaier van gratis activiteiten. Via deze link kan je ze allemaal ontdekken.

Gepubliceerd op za 23 september 2023