E-boeken op eigen toestel

Vanaf nu kan je gratis Nederlandstalige en een selectie Engelstalige e-boeken lenen bij de bib via het platform cloudLibrary. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

  • De dienst is volledig gratis. Je moet wel lid zijn van Bib Wemmel als je van de dienst gebruik wil maken.
  • Je kan tegelijk 2 e-boeken lenen.
  • Als een e-boek dat je wil lezen niet beschikbaar is, kan je dit reserveren. Je kan maximum 2 e-boeken tegelijk reserveren.
  • De uitleentermijn is 6 weken.
  • Er worden geen boetes aangerekend. Als de uitleentermijn van 6 weken is verlopen, verdwijnen de boeken automatisch van jouw toestel.
  • De e-boeken kan je lenen en lezen op PC, tablet of smartphone.
  • Je kan ook lezen op een e-reader, maar dan heb je een PC of laptop nodig om de boeken van cloudLibrary over te zetten op jouw eigen e-reader. Opgelet: de e-boeken kunnen niet gelezen worden op een e-reader van het merk Kindle.
  • Wat heb je nodig? Een eigen digitaal toestel en een Mijn Bibliotheek-profiel. Als je op een e-reader wil lezen, heb je ook een Adobe ID nodig.

Zo werkt het: 

1. Download de app of gebruik de cloudLibrary website.

2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Op een tablet, smartphone of computer kan je nu boeken lenen en meteen beginnen met lezen.

Nog geen 'Mijn Bibliotheek-profiel'? Lees hier hoe je er één kan aanmaken.

3. Wil je e-boeken op jouw e-reader plaatsen? Dan moet je de boeken via Adobe Digital Editions downloaden en zo via jouw computer overzetten op jouw e-reader. In onze handleiding voor Windows of Mac vind je hierover meer uitleg.


Wil je Franstalige e-boeken lenen of jouw eigen toestel?

Bekijk dan eens het aanbod op het platform Lirtuel.be van de Franstalige bibliotheken uit Brussel en Wallonië. Je vindt er meer dan 7000 titels, 5800 voor volwassenen en 1500 voor jeugd.

Wil je gebruik maken van dit platform? Dan volstaat het om éénmalig langs te gaan in een Franstalige bibliotheek in Brussel, bv. Laken of Jette, om je gratis in te schrijven. Vervolgens kan je aan de hand van het nummer op jouw lidkaart, een profiel aanmaken op lirtuel.be. Eens dit profiel geactiveerd is door de bibliotheek, kan je gratis e-boeken lenen. Het gaat om maximum 4 boeken tegelijk gedurende 30 dagen. Je kan ook 4 e-boeken reserveren.