Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Zonnebloemwedstrijd jaarmarkt Wemmel

Vorige zomer vond de allereerste editie van de prijskamp voor zonnebloemen plaats tijdens de jaarmarkt. Kinderen uit de lagere scholen van Wemmel maakten kans op leuke prijzen wanneer ze met hun zelf geteelde zonnebloem naar de jaarmarkt kwamen.

26 kinderen uit Wemmel vertroetelden tijdens de zomermaanden hun zonnebloem. Dit zorgde voor mooie resultaten. De hoogste zonnebloem had een lengte van maar liefst 3,22 meter! Alle kinderen die een zonnebloem brachten werden beloond met een paar mooie aardbeiplanten.

Voor herhaling vatbaar dus. Daarom wordt de prijskamp dit jaar opnieuw georganiseerd, in de hoop alle hoogte-  en grootterecords te breken. Het kweken van een zonnebloem is niet alleen erg leerzaam, maar ook nog eens leuk om met het hele gezin doen. Je hoeft geen specialist te zijn, iedereen kan meedoen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Vanaf maandag 22 april tot zondag 16 juni 2024 kan je je tijdens de openingsuren van de bib inschrijven aan de balie.
  • Na inschrijving ontvang je een gratis zakje zonnebloemzaden en een infoblaadje met nuttige tips over het telen van een zonnebloem.
  • Gedurende de zomer geef je de zonnebloem voldoende water en liefde.
  • Op zondag 18 of maandag 19 augustus kan je je zonnebloem afgeven in de jaarmarktent. Als kroon op je werk ontvang je een mooie prijs!
Gepubliceerd op ma 08 april 2024

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.10.10
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be