Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Even helemaal weg met een e-boek? Ontdek het gratis aanbod van de bib!

Het digitaal aanbod van Bib Wemmel is gevarieerd. Je vindt er verhalen én informatie, voor jong en oud, en dat allemaal van thuis uit, op jouw eigen toestel.

E-reader van de bib lenen: makkelijk en klaar voor gebruik!

Wil je graag kennismaken met digitaal lezen en het comfort van lezen op een e-reader? Dan kan je in Bib Wemmel een e-reader lenen met maximum vijf e-boeken, kant en klaar! Bij het eerste gebruik leggen we jou uit hoe zo'n e-reader werkt. 

Op deze infopagina vind je alle praktische info.

E-boeken lenen op jouw eigen toestel via cloudLibrary

Ontdek van thuis uit meer dan 10.000 titels in onze digitale boekenkast! Er is voor elk wat wils: fictie of non-fictie, spannend of romantisch, voor volwassenen en jongeren, in het Nederlands en in het Engels. De e-boeken zijn beschikbaar voor tablet, smartphone, computer en je kan ze overzetten op de meeste e-readers (Kobo, Tolino, Vivlio). Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van je toestel. En: alles kan van thuis uit, je hoeft niet langs te komen in de bib. Tenzij je vragen hebt, of gewoon voor de gezelligheid!

Van start gaan met cloudLibrary? Via deze link vind je meer uitleg en handleidingen.

Wil je liever Franstalige e-boeken lenen? Ga dan naar lirtuel.be, het e-boekenplatform van de Franstalige bibliotheken in België.

De digitale prentenboeken van Fundels

Via de Fundels-app op jouw smartphone of tablet, lees je samen met jouw (klein)kinderen interactieve prentenboeken. De verhalen kunnen ook voorgelezen worden in het Frans en Turks!

Meer lezen over Fundels? Hier vind je alle praktische info.

Zoek, vind en lees krantenartikels via het Krantenarchief

In het Krantenarchief van de bib vind je miljoenen artikels uit diverse kranten en tijdschriften. Zo kan je altijd en overal op jouw eigen toestel nieuwsberichten opzoeken en lezen. Je vindt er artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen, van alle Vlaamse kranten, van een aantal Franstalige en internationale kranten en van een selectie van tijdschriften.

Via deze link leggen we je uit hoe je artikels kan opzoeken.

Gratis e-boeken downloaden via Project Gutenberg

Op de internationale website Project Gutenberg kan je gratis e-boeken downloaden in verschillende talen. Het gaat hierbij vooral om literaire klassiekers waar geen auteursrechten meer op gelden. Op de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) vind je gratis teksten en boeken uit de Nederlandse letterkunde.

Hulp bij het lenen van e-boeken

Nog wat drempelvrees om met deze digitale diensten aan de slag te gaan? De bib helpt jou graag verder! Op maandagvoormiddag maken wij tijd vrij om begeleiding op maat aan te bieden. Je maakt hiervoor een afspraak via bib@wemmel.be of via 02/462.06.20.

Past maandag voor jou niet? Laat ons weten welke dag voor jou wel geschikt is en wij bekijken wat we kunnen doen.

Gepubliceerd op ma 09 oktober 2023
  • vrouw met e-reader
  • e-reader

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.10.10
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be

Lees meer artikels over