Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Bib Wemmel gesloten op 15 en 22 augustus

Bib gesloten? Onze e-boeken leen en lees je altijd en overal! Ben je lid van de bib en heb je een Mijn bibliotheek-profiel? Dan kan je gratis digitale prentenboeken of e-boeken voor volwassenen lezen op jouw eigen toestel!

Bib Wemmel is gesloten

  • op maandag 15 augustus
  • op maandag 22 augustus

E-boeken lenen

Voor kinderen zijn er de interactieve prentenboeken van Fundels. De boeken lees je via een app op tablet of smartphone. In die app vind je naast het digitale boek ook spelletjes, filmpjes en oefeningen. De verhalen kunnen voorgelezen worden in het Frans en Turks.

Meer weten over Fundels? Lees dan hier verder!

Volwassenen kunnen e-boeken van de bib lenen en lezen op hun eigen smartphone, tablet of e-reader, via het cloudLibrary-platform. Je vindt er Nederlandstalige en Engelstalige romans en ook non-fictie. Je kan 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk e-boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een e-boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel.

Op onze website vind je meer info over e-boeken lenen op het eigen toestel en handleidingen die je op weg helpen!

(Nog) geen lid van Bib Wemmel? Via Project Gutenberg kan je gratis e-boeken downloaden. Het gaat hierbij vooral om literaire klassiekers waar geen auteursrechten meer op gelden.

Materialen inleveren buiten de openingsuren

Buiten de openingsuren, kan je materialen deponeren in de inleverbus naast de ingang van de bibliotheek.

Gepubliceerd op ma 15 augustus 2022