Een nieuw reglement

Sinds februari 2021 is er een nieuw en uniform gebruikersreglement voor de 13 bibliotheken in de Noordrand. Sommige uitleenvoorwaarden veranderen en ook onze tarieven zijn aangepast.

De belangrijkste wijzigingen:

• Je mag 20 materialen per keer ontlenen. De uitleentermijn voor alle materialen blijft 4 weken.
• Je kan je uitgeleende materialen maar één keer verlengen met een periode van 4 weken (indien het materiaal niet gereserveerd is).
• Reserveringen in onze bib: € 1
• Reserveringen in een andere bib: € 2,5

Wil je het volledig reglement nalezen? Dat kan, je vindt het hier terug op onze website. Op vraag kan je ook een papieren versie aan de infobalie van de bib verkrijgen, tijdens onze openingsuren.

Samenwerking:

Ook alle andere bibliotheken van Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel zijn overgestapt naar de nieuwe software, naar het eengemaakte bibliotheeksysteem. Er zijn verschillende niveaus van samenwerking.

Hier vind je een kaart met de deelnemers aan het SLIM-netwerk. In de SLIM-bibliotheken kan je gratis terecht wanneer je je lidgeld in Wemmel betaalde. Verder gelden er in de bibliotheken van onze regio Noordrand* dezelfde regels.
*De bibliotheken van Asse, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Opwijk, Machelen, Merchtem, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem.

Gepubliceerd op wo 17 februari 2021

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel Opgelet: gewijzigde toegang. Volg de borden 'Bib': - aan J. De Ridderlaan 53, naast de kerk - tegenover Prins Boudewijnlaan 15, naast de hondenweide.
tel.
02/462.06.20
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be