Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nood aan een stille studieplek tijdens de examenperiode?

De blokperiode komt eraan. Traditioneel gezien zijn dit sowieso al stevige maanden voor studenten. De coronacrisis maakt het er niet beter op. Daarom stelt de gemeente Wemmel 25 plaatsen beschikbaar in de Zijp die op voorhand gereserveerd kunnen worden: https://outlook.office365.com/owa/calendar/deZijp@wemmel.be/bookings/ 

Bij de inschrijving wordt gevraagd naar de motivatie van de student zodat er voorrang verleend kan worden aan studenten die thuis geen plek/ goede omgeving hebben om te kunnen studeren. De zaal wordt zo ingedeeld dat ze voldoet aan een coronaprove setting. Daarnaast wordt er van het personeel en de studenten verwacht continu hun mondmasker te dragen.

Waar en wanneer?

Studenten kunnen deze blok- en examenperiode doorlopend in de Zijp (Zijp 101, 1780 Wemmel) terecht van vrijdag 18/12/2020 tot en met 29/01/2021 van 8u tot 22u.
Uitzonderlijk kunnen de studenten niet terecht in de Zijp op 24/12, 25/12, 31/12 en 1/01.

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. Bij de inschrijving wordt gevraagd naar de motivatie van de student. Er wordt voorrang verleend aan studenten die thuis geen plek/ goede omgeving hebben om te kunnen studeren.

Bij aankomst in de Zijp dienen jullie je aan te melden bij de toezichthouder en het aanwezigheidsregister te tekenen. Registratie is belangrijk in kader van de contact tracing die ten allen tijde bewaard moet worden. De gegevens worden tot 12/02/2020 bewaard.

De laatste student dient de conciërge te verwittigen over zijn/haar vertrek zodat de Zijp niet onnodig open blijft.

  • Contactpersoon conciërge: Nanou - gsm 0466/26.28.43.

Toezicht gebeurt tijdens de week door de Jeugddienst. In het weekend wordt er gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de studenten.

  • Contactpersoon Jeugddienst: Eva - T 02/462.03.92

Coronamaatregelen

  1. Je kan enkel komen studeren indien je een plaats gereserveerd hebt. Je reservatie is pas definitief indien je via bevestigingsmail hebt ontvangen.
  2. Algemene regel: hou minstens 1.5m afstand en pas de algemene hygiënemaatregelen
    (hand-, hoest- en nieshygiëne) toe.
  3. Studenten en personeelsleden dragen continu een mondmasker.
  4. Ontsmet je handen bij toetreding van het gebouw.
  5. Voor dat je plaatsneemt aan een tafel dien je de tafel te ontsmetten met reinigingsproduct dat ter beschikking wordt gesteld. Doe hetzelfde als je je studeerplek verlaat.
  6. Neem al het nodige studeermateriaal (laptop, papier, schrijfmaterialen,…) zelf mee. Materialen worden niet gedeeld en computers staan niet ter beschikking. Per student worden er 2 stopcontacten voorzien om aansluiting te krijgen tot elektriciteit.
  7. Neem eigen (fris)drank en eten mee. Studenten kunnen gebruik maken van de frigo achter de toog om drank en eten koel te bewaren. Alvorens gebruik wordt gemaakt van de frigo dienen de handen ontsmet te worden.
  8. Afval wordt in de voorziene vuilniszakken gegooid of meegenomen naar huis.
  9. Rugzakken en handtassen moeten in gesloten toestand blijven in de nabijheid van de studeertafel.
  10. Indien er naar buiten wordt gegaan, mag dit max. met 4 personen samen mits inachtneming van de 1,5m afstand.
  11. Wie ziek is, blijft thuis of wordt meteen naar huis gestuurd.
Gepubliceerd op di 01 december 2020
  • vrouw studeert

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.10.10
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be