Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Activiteiten "Fit in je hoofd"

In de maand oktober organiseert het Lokaal Dienstencentrum EUREKA samen met de bibliotheek en een aantal verenigingen de stoelententoonstelling “Ik zie u zitten”. Met deze tentoonstelling willen we de geestelijke gezondheidszorg in beeld brengen.

Je kan deze stoelen terugvinden in de verschillende gemeentelijke gebouwen en in De Zandloper gedurende heel de maand oktober.

De stoelententoonstelling bestaat uit een basistentoonstelling van 16 stoelen en één grote stoel. Tien daarvan werden gemaakt binnen het project ‘Alledaags Anders’ van de Werkgroep EigenaardigEvenwaardig uit de gemeente Grimbergen, door organisaties en patiënten van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius.

Andere activiteiten “Fit in je hoofd”

Lachyoga

Lachyoga is een unieke serie van lachoefeningen die onvoorwaardelijk lachen combineert met yoga-ademhaling. Iedereen kan lachen zonder een beroep te moeten doen op humor, grappen of komedie.

Waar? Villa Beverbos
Wanneer? Dinsdag 08/10, 19u30

Iedereen is welkom, inschrijven via eureka@wemmel.be

Workshop verbinden

Veel ouderen voelen zich wat verlaten, overbodig (na de opvoeding of als ouderrol die voorbij is) en eenzaam. Daarom een workshop handmassage. Dat kan zijn ouder/kind, partners onderling of een andere aanwezige op de workshop. Een handmassage is een intiem en liefdevolle activiteit. De massage wordt in stilte met volle aanwezigheid gegeven met enkel een rustgevend muziekje en een ontspannend geurtje.

Waar? Villa Beverbos
Wanneer? Maandag 21/10, 14u30

Iedereen is welkom, inschrijven via eureka@wemmel.be

Spreuken aan de wand

In de bibliotheek kan je gedurende de maand oktober verschillende spreuken aan de wand terugvinden rond veerkracht. Je kan ook meer informatie vinden over geestelijke gezondheidszorg in de bibliotheek.

Gepubliceerd op ma 30 september 2019