Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Digitale activiteiten najaar 2019

Is het werken met computer of tablet geen evidentie? Wil je jouw digitale vaardigheden aanscherpen? Zowel de Bib als het Lokaal Dienstencentrum helpen je op weg! Lees verder voor meer info over de Digidokter van de bib, de nieuwe smartcafés en de computerlessen van het Lokaal Dienstencentrum.

Voor gratis hulp en advies om beter te werken met jouw digitale toestellen, kan je terecht bij de Digidokter van de bib. Vanaf 9 september is de Digidokter opnieuw aanwezig in de bib. Je kan bij hem/haar terecht op maandagnamiddag, drie keer per maand.  Een consultatie duurt maximum 40 minuten en gebeurt op afspraak. Een afspraak boeken kan via het formulier online, via tel 02/462.06.23 of in de bib tijdens de openingsuren.

 

Vanaf oktober kan je in Bib Wemmel deelnemen aan een Smartcafé. Smartcafés zijn gezellige leerplekken en ontmoetingsmomenten waar deelnemers aan de slag gaan met de eigen tablet of smartphone. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van jouw toestel en wisselt ervaringen uit. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal.  Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen.

Maandelijks is er één sessie in het Nederlands en één sessie in het Frans, telkens op donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u. De kostprijs is 5,- euro. Het eerste smartcafé behandelt apps voor onderweg. Lees binnenkort meer op onze website of in onze volgende nieuwsbrief! Inschrijven op de nieuwsbrief kan via deze link.

 

In september starten er opnieuw computer- en internetlessen in het Lokaal dienstencentrum aan zeer democratische prijzen. Een basiscursus om het gebruik van de computer, tablet of smartphone onder de knie te krijgen of liever een vervolgcursus Word of internet? De ervaren lesgevers nemen u mee op weg.

Meer info via het Lokaal Dienstencentrum Eureka

  • Prins Boudewijnlaan 12, 1780 Wemmel
  • Tel 02 462 03 30
  • Mail inge.debaerdemaeker@wemmel.be
Gepubliceerd op wo 07 augustus 2019

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.06.20
fax
02/462.06.29
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be

Lees meer artikels over