naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

E-boeken lenen in de bib

Geen zin om met zware boeken te sleuren op reis? Leen dan e-boeken op een e-reader van de bib!

Een e-reader is een licht en compact toestel, ideaal voor onderweg. Lezen op een e-reader is bovendien net zo comfortabel als lezen op papier dankzij het speciale e-ink scherm. Je kan in de bib gratis een e-reader uitlenen met maximum drie e-boeken. De uitleentermijn is standaard vier weken. Vertrek je op reis? Laat het ons weten, dan kunnen we de uitleentermijn éénmalig uitbreiden tot maximum zes weken. 

Hier vind je alle praktische info over het lenen van e-boeken op een e-reader van de bib.

Via onze catalogus online, kan je ons aanbod van e-boeken verkennen: http://zoeken.wemmel.bibliotheek.be/

Of kom tijdens de openingsuren langs in de bib waar je kan grasduinen in de beschikbare titels van onze collectie e-boeken. De bibmedewerkers helpen je graag verder! 

 

(Gratis) e-boeken op jouw eigen toestel?

Dankzij de gratis app Vakantiebieb van de Nederlandse openbare bibliotheken kan je vanaf 1 juni gratis e-boeken lezen op jouw tablet. Op dit moment vind je hier 35 e-boeken voor kinderen. Vanaf 1 juli komen er boeken voor volwassenen bij. De boeken blijven beschikbaar tot en met 31 augustus. Dit zijn wel enkel Nederlandstalige titels!

Voor het lenen van Franstalige e-boeken op de eigen e-reader of tablet, kan je terecht bij de Franstalige Openbare Bibliotheken in Brussel. Je moet dan wel lid zijn van een Franstalige bib in Brussel of een lidmaatschap aanvragen. Meer info via www.lirtuel.be.

Gepubliceerd op do 01 juni 2017

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.06.20
fax
02/462.06.29
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be

Lees meer artikels over