“Vroeger was alles anders”. Lezing door Korneel De Rynck

Deze activiteit is niet actueel.
Op dinsdag 17 september verwelkomt de bib auteur en historicus Korneel De Rynck voor een lezing en een gesprek. De auteur zal ons gidsen door zijn boek "Vroeger was alles anders" (2018).

Wanneer

  • di 17 september 2019
    Van 19.30 uur tot 22.00 uur

Waar

naam
Bib Wemmel
adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel

Info

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?


"Vroeger was alles anders" reconstrueert in woord en beeld het leven aan het einde van de jaren vijftig. Het gaat over schepjes cichorei, Leuvense stoven en buitentoiletten. Een boeiende en nostalgische lezing. Verassend voor jongere generaties en herkenbaar voor wie een dagje ouder is.
Het boek kan ter plaatse aangekocht en gesigneerd worden. Na de lezing wordt een drankje aangeboden door het College van Burgemeester en Schepenen.


Praktisch: De Nederlandstalige lezing gaat door op 17 september om 19u30 in de bibliotheek van Wemmel. De lezing is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven via het formulier online of aan de balie tijdens de openingsuren.

Alle activiteiten

Organisatie

naam
Bibliotheek Wemmel
tel.
02/462.06.20
website
bib.wemmel.be
e-mail
bib@wemmel.be