Workshop portretfotografie voor ouders en kinderen (FR)

Deze activiteit is niet actueel.
Tijdens deze workshop zijn kinderen de fotograaf. Ouders mogen kijken, aanmoedigen en poseren. Op het einde maken de kinderen een portret in een echte fotostudio en krijgen ze een print mee naar huis. Maximum 12 duo's (één volwassene + één kind) kunnen deelnemen tijdens dit atelier van 180 minuten.

Wanneer

  • zo 26 mei 2019
    Van 09.30 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Bib Wemmel
adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel

Info

Op speelse wijze ontdekken kinderen fotografie en worden ze creatief geprikkeld. Samen met fotografe Evy Raes maken ze kennis met de basiselementen van de fotografie via allerlei experimenten op kindermaat. De workshop start met een kennismakingsmoment. Ouder en kind gaan daarna oefenen met een compactcamera en werken samen aan een concept voor het portret. Tenslotte gaan ze samen aan de slag in de portretstudio.

De bib organiseert deze workshop naar aanleiding van vaderdag en wil papa's aanmoedigen om met hun zoon of dochter deel te nemen.

Fotografe Evy Raes begeleidt deze workshop Zij heeft veel ervaring met fotografie voor en door kinderen. Ze ontwikkelde allerlei activiteiten, van een kinderboek, creatieve workshops tot een beeldcoachproject voor leerkrachten.

Praktische info:

  • De workshop is voor duo's: 1 kind en 1 ouder. Kinderen tussen 9 en 12 jaar kunnen deelnemen (lagere school).
  • De workshop duurt drie uur en is gratis.
  • Nederlandstalige workshop op zondag 16 juni tussen 9u30 en 12u30. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is nodig via het formulier online of aan het onthaal van de bib tijdens de openingsuren.
  • Franstalige workshop op zondag 26 mei tussen 9u30 en 12u30. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is nodig via het formulier online of aan het onthaal van de bib tijdens de openingsuren.
  • Heb je zelf een fototoestel, dan kan je dit meebrengen.

 

Alle activiteiten

Organisatie

naam
Bibliotheek Wemmel
tel.
02/462.06.20
website
bib.wemmel.be
e-mail
bib@wemmel.be